Στα Χανιά μπορεί να έρθει κανείς με τρεις τρόπους:

Ακτοπλοϊκώς

Τα Χανιά συνδεονται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της γραμμής Σούδα - Πειραιάς. Στη γραμμή αυτή δραστηριοποιείται η εταιρία ΑΝΕΚ Lines, σε συνεργασία πλέον με την Blue Star Ferries. Εκτελείται καθημερινά ένα δρομολόγιο από και ένα προς Χανιά, με αναχώρηση 21:00 (ή 22:00 σε αρκετές περιπτώσεις) και ώρα άφιξης 06:00, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και πολλά πρωινά δρομολόγια.

Τα πλοία της γραμμής είναι άνετα και αξιόπιστα. Προσφέρονται εισητήρια διαφόρων τιμών και παροχών.

Στο λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να φτάσετε με διάφορους τρόπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Να επισημάνουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων εκτελεί δρομολόγια απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σας παραλαμβάνει από τους εκάστοτε σταθμούς, σας μεταφέρει ως το πλοίο στον Πειραιά, μπαίνει στο πλοίο φορτωμένο με τις αποσκευές σας και κατά την αποβίβαση στα Χανιά σας παραλαμβάνει και σας πηγαίνει στο τοπικό σταθμό του ΚΤΕΛ, στο κέντρο των Χανίων. (Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.)

Το λιμάνι της Σούδας βρίσκεται περίπου 7 Km δυτικά των Χανίων και συνδέεται οδικά με αυτά με συχνά δρομολόγια αστικών λεωφορείων (1,4 ευρώ). Έχει δε εύκολη πρόσβαση στην Εθνική Οδό, από όπου φτάνει κανείς στο Minoa Palace σε λιγότερο από 20 λεπτά (βλ. χάρτη παρακάτω).

Η ΑΝΕΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά την ευαισθησία της και την στήριξη στο Παράρτημά μας, κάνοντας στους συνέδρους μια πολύ καλή προσφορά. Βεβαιωθείτε ότι την μελετήσατε, πριν αποφασίσετε πώς θα ταξιδέψετε. (Για λεπτομέρειες πατήστε εδώ)

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι από τα πιο δημοφιλή σε πανελλήνιο επίπεδο. Εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Κύπρο. Στις γραμμές αυτές δραστηριοποιούνται οι Aegean Airlines - Olympic Air και Ryanair, ενώ πλέον (από το καλοκαίρι του 2016) δραστηριοποιείται και η Cobalt. Η τελευταία εκτελεί δρομολόγια από και προς Κύπρο.

Οι τιμές των εισητηρίων δεν είναι σταθερές, επιρρεάζονται από την ζήτηση αλλά και το πόσο νωρίς θα γίνει η αγορά τους. Γενικά, όσο νωρίτερα αγοράσετε εισητήρια, τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε, για μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται στο Ακρωτήρι, περίπου 15 λεπτά από την πόλη. Η μετάβαση από το αεροδρόμιο προς την πόλη, για όσους δεν έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο μπορεί να γίνει με ταξί ή λεωφορείο (αναχωρεί 20 λεπτα μετά από κάθε πτήση και η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά, κόστος 2,5 ευρώ). Η πρόσβαση στην Εθνική Οδό (απευθείας, όχι μέσω Χανίων) απαιτεί επίσης 15 περίπου λεπτά. Από εκεί σε λιγότερο από 20 λεπτά βρίσκεστε στο Minoa Palace (βλ. χάρτη παρακάτω).

Οδικώς

Υπεραστικά λεωφορεία εκτελούν πολλά δρομολόγια καθημερινά από και προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Επισημαίνουμε ότι η περίπτωση αυτή δεν αφορά μόνο όσους διαμένουν Κρήτη, αφού μπορεί κανείς να μεταβεί π.χ. αεροπορικώς στο Ηράκλειο και από εκεί να έρθει οδικώς στα Χανιά.

 

Μετάβαση στο Minoa Palace

Όσοι δεν επιλέξετε ως τόπο διαμονής σας το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου (Minoa Palace) ή κάποιο άλλο στον Πλατανιά, έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια (ανά 30 λεπτά) λεωφορείων από το κέντρο των Χανίων προς τον Πλατανιά. Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε (κόστος 2,1 ευρώ).