Χανιά 4, 5 και 6 Νοεμβρίου

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο υποστήριξης του 33ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μαθηματικής Παιδείας. Τον ιστότοπο διαχειρίζεται το Παράρτημα Χανίων της Ε.Μ.Ε. και σκοπός του είναι να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει γύρω από θέματα που αφορούν το Συνέδριο. Περιηγηθείτε και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις και προτάσεις.

Χορηγοί:
Πνευματικάκης
Με την υποστήριξη:

Εδώ θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την 1η Κεντρική Ομιλία του συνεδρίου, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ομιλίας είναι 16:00 της Παρασκευής 4/11/2016.

Μετά το τέλος του συνεδρίου το βίντεο θα παραμείνει ενεργό για ένα διάστημα.

 

Online Video

Κατά την εγγραφή σας στα συνέδρια της ΕΜΕ, σας ζητείται να καταγράψετε κάποια στοιχεία σας. Αυτό θα γίνει και φέτος, με τη διαφορά ότι υπάρχει η δυνατότητα να προκαταχωρήσετε τα στοιχεία σας. Μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή πριν την εγγραφή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω. Συνιστούμε να επιλέξετε την προκαταχώρηση διότι:
1) Αποφεύγετε την "ουρά" που υπάρχει στη γραμματεία την ώρα των εγγραφών.
2) Συμπληρώνετε τα στοιχεία με την άνεσή σας, χωρίς να ψάχνετε στυλό και τραπέζι για να συμπλληρώσετε το παραδοσιακό χαρτί.
3) Βοηθάτε να αποφευχθούν λάθη που προκύπτουν κατά την καταχώρηση των στοιχείων από τη γραμματεία, αφού τα στοιχεία σας τα εισάγετε οι ίδιοι. Αυτό είναι σημαντικό, διότι τα λάθη μπορεί να μεταφερθούν στις βεβαιώσεις σας.
4) Μας βοηθάτε οργανωτικά, αφού με την προκαταχώρηση στοιχείων εξοικονομούμε χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό.

Όσοι λοιπόν σκοπεύετε να έρθετε και να εγγραφείτε στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, φροντίστε πριν την εγγραφή σας να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Επισημαίνουμε ότι η προκαταχώρηση στοιχείων δεν ισοδυναμεί με εγγραφή, αλλά αποτελεί μέρος της διαδικασίας εγγραφής. Όταν προσέλθετε στο συνεδριακό χώρο, θα πρέπει να περάσετε κανονικά από τη γραμματεία/ταμείο για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί σύνεδροι ενδιαφέρονται να βρουν συγκάτοικο για την παραμονή τους στα Χανιά ή συνοδοιπόρους για τη μετάβασή τους. Προκειμένου να τους διευκολύνουμε, δημιουργήσαμε λίστες με τους ενδιαφερόμενους. Επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα του ιστόπου μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μη διστάσετε! Εκτός των άλλων το συνέδριο είναι και μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα!

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του συνεδρίου μπορείτε πλέον να βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας στα Χανιά. Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε Διαμονή --> Ξενοδοχεία - Καταλύματα ή πατήστε εδώ.

Σημειώνουμε ότι είναι πιθανό να επεκταθεί η λίστα μελλοντικά. Είμαστε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.

Ορίστηκαν οι θεματικές ενότητες του συνδρίου:

 1. Διδασκαλία των Μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
 2. Διδασκαλία των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
 3. Μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο
 4. Έρευνα στα Μαθηματικά και τις Εφαρμογές τους
 5. Ιστορία και Φιλοσοφία των Μαθηματικών

Η Επιστημονική Επιτροπή θα δέχεται εργασίες για κρίση έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hms.gr

Οι εργασίες θα κριθούν ανώνυμα από δύο κριτές, μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου.

Τη σχετική ανακοίνωση, όπως και οδηγίες για την υποβολή των εργασιών, θα βρείτε εδώ.

Στα Χανιά μπορεί να έρθει κανείς με τρεις τρόπους:

Ακτοπλοϊκώς

Τα Χανιά συνδεονται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της γραμμής Σούδα - Πειραιάς. Στη γραμμή αυτή δραστηριοποιείται η εταιρία ΑΝΕΚ Lines, σε συνεργασία πλέον με την Blue Star Ferries. Εκτελείται καθημερινά ένα δρομολόγιο από και ένα προς Χανιά, με αναχώρηση 21:00 (ή 22:00 σε αρκετές περιπτώσεις) και ώρα άφιξης 06:00, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και πολλά πρωινά δρομολόγια.

Τα πλοία της γραμμής είναι άνετα και αξιόπιστα. Προσφέρονται εισητήρια διαφόρων τιμών και παροχών.

Στο λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να φτάσετε με διάφορους τρόπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Να επισημάνουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων εκτελεί δρομολόγια απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σας παραλαμβάνει από τους εκάστοτε σταθμούς, σας μεταφέρει ως το πλοίο στον Πειραιά, μπαίνει στο πλοίο φορτωμένο με τις αποσκευές σας και κατά την αποβίβαση στα Χανιά σας παραλαμβάνει και σας πηγαίνει στο τοπικό σταθμό του ΚΤΕΛ, στο κέντρο των Χανίων. (Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.)

Το λιμάνι της Σούδας βρίσκεται περίπου 7 Km δυτικά των Χανίων και συνδέεται οδικά με αυτά με συχνά δρομολόγια αστικών λεωφορείων (1,4 ευρώ). Έχει δε εύκολη πρόσβαση στην Εθνική Οδό, από όπου φτάνει κανείς στο Minoa Palace σε λιγότερο από 20 λεπτά (βλ. χάρτη παρακάτω).

Η ΑΝΕΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά την ευαισθησία της και την στήριξη στο Παράρτημά μας, κάνοντας στους συνέδρους μια πολύ καλή προσφορά. Βεβαιωθείτε ότι την μελετήσατε, πριν αποφασίσετε πώς θα ταξιδέψετε. (Για λεπτομέρειες πατήστε εδώ)

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι από τα πιο δημοφιλή σε πανελλήνιο επίπεδο. Εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Κύπρο. Στις γραμμές αυτές δραστηριοποιούνται οι Aegean Airlines - Olympic Air και Ryanair, ενώ πλέον (από το καλοκαίρι του 2016) δραστηριοποιείται και η Cobalt. Η τελευταία εκτελεί δρομολόγια από και προς Κύπρο.

Οι τιμές των εισητηρίων δεν είναι σταθερές, επιρρεάζονται από την ζήτηση αλλά και το πόσο νωρίς θα γίνει η αγορά τους. Γενικά, όσο νωρίτερα αγοράσετε εισητήρια, τόσο καλύτερες τιμές θα πετύχετε, για μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται στο Ακρωτήρι, περίπου 15 λεπτά από την πόλη. Η μετάβαση από το αεροδρόμιο προς την πόλη, για όσους δεν έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο μπορεί να γίνει με ταξί ή λεωφορείο (αναχωρεί 20 λεπτα μετά από κάθε πτήση και η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά, κόστος 2,5 ευρώ). Η πρόσβαση στην Εθνική Οδό (απευθείας, όχι μέσω Χανίων) απαιτεί επίσης 15 περίπου λεπτά. Από εκεί σε λιγότερο από 20 λεπτά βρίσκεστε στο Minoa Palace (βλ. χάρτη παρακάτω).

Οδικώς

Υπεραστικά λεωφορεία εκτελούν πολλά δρομολόγια καθημερινά από και προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Επισημαίνουμε ότι η περίπτωση αυτή δεν αφορά μόνο όσους διαμένουν Κρήτη, αφού μπορεί κανείς να μεταβεί π.χ. αεροπορικώς στο Ηράκλειο και από εκεί να έρθει οδικώς στα Χανιά.

 

Μετάβαση στο Minoa Palace

Όσοι δεν επιλέξετε ως τόπο διαμονής σας το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου (Minoa Palace) ή κάποιο άλλο στον Πλατανιά, έχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια (ανά 30 λεπτά) λεωφορείων από το κέντρο των Χανίων προς τον Πλατανιά. Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε (κόστος 2,1 ευρώ).

 • gallery_51_345_elafonisi1350.jpg
 • image188831698.jpg
 • IMG_3918am350.jpg
 • IMG_9087m350.jpg
 • platanias-hotel-minoapalace-4.jpg
 • Samaria-gorge-panoramio350.jpg